By Sara Rydman on maj 4, 2016 in Förrådstält, Montage
0

Nytt förrådstält till växande maskinpark i Kungsfors

Foto: Norrlands Hall & Kapell

I Kungsfors utanför Järbo hittar vi företaget Kungsfors Grävservice AB, som utför mark- och entreprenadarbeten inom många olika områden. Det är ett företag som sedan starten 1992 vuxit rejält, både på personalsidan och i maskinparken.

I takt med att företagets maskinpark har utökats har även behovet för en garagelösning till maskinerna uppstått. Vi på Hallbyggarna Jonsereds fick därför uppdraget att leverera ett nytt förrådstält till företaget i Kungsfors.

– Hallen fungerar främst som ett garage åt våra lastbilar och maskiner. Främst är det för att skydda dem från snön under vintern. Det spar tid att ha maskinerna under tak vintertid, man slipper skrapa av all snö innan man ska iväg, förklarar Lars Olsson, vd på Kungsfors Grävservice.

Förrådstältet har en bredd på 20 meter och är 24 meter långt. Höjden på hallen är 5 meter, vilket ger maskinerna rejält med utrymme. Kungsfors Grävservice har dessutom valt att ha en öppen gavel i hallen, för att göra det så enkelt som möjligt att ta sig in och ut med en maskin.

– Vi ville endast ha ett enkelt skydd för snön, därför behövde vi inga portar på hallen. Det ska bara vara att starta och köra. Oftast kommer ju maskinerna tillbaka på kvällen när det är mörkt och därför underlättar det att inte ha någon port, säger Lars Olsson.

På den öppna gaveln på hallen har vi placerat en så kallad snibb. När man har en öppen gavel kan det alltid blåsa in snö när vinden kommer från sidan. Snibben hjälper till att skydda så mycket som möjligt av öppningen när man har en tälthall utan portar.

Kungsfors Grävservice hade en mindre tälthall på 200m² sedan tidigare. Den hallen fungerade som sandlager i ett tidigare skede. Idag används den som en extra lagerhall.

– Man samlar på sig så mycket materiel så man behöver alltid ett extra lager, avslutar Lars Olsson.

Ring oss!