Träningshall till Vika IF - Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Träningshall till Vika IF

Idrottsföreningen Vika IF i Dalarna önskade en hall att utöva sin styrke- och cirkelträning i. Detta då deltagarantalet för deras utomhusträningar sjönk under dagar med dåligt väder. Eftersom Vika IF strävar efter att ha en aktiv by med högt deltagarantal såg de ett behov av en träningshall.

Idrottsföreningen Vika IF i Dalarna önskade en hall att utöva sin styrke- och cirkelträning i. Detta då deltagarantalet för deras utomhusträningar sjönk under dagar med dåligt väder. Eftersom Vika IF strävar efter att ha en aktiv by med högt deltagarantal såg de ett behov av en träningshall. Lösningen blev en Kampanjhall anpassad till träning från Hallbyggarna Jonsereds. Läs intervjun med Kim Friberg, Vika IF, och se filmen om projektet nedan.

 

Intervju med Kim Friberg på Vika IF

Vilka är Vika IF?

Vika IF är en förening med verksamheter inom alltifrån innebandy, fotboll till frisbeegolf, gymnastik och plastboll (innebandy utomhus). Syftet med föreningen är att ge förutsättningar för träning och att skapa en aktiv by där folk kan må bra. Detta har i sin tur lett till ökad efterfrågan på bostäder i trakten.

Vad är din roll i Vika IF?

Jag har startat konceptet Vika Workout med styrketräningen ihop med Jennie, Camilla och Malin i Vika IF. Det är en blandning mellan cirkel- och styrketräning som erbjuder funktionell utomhusträning anpassad efter varje individ. Vika Workout bygger på att man utmanar sig själv och hjälper varandra före att jämföra sig och tävla mot andra. Alla tränar på sina egna premisser.

Kan du förklara bakgrunden kring projektet med er träningshall?

Vi såg en trend i att den funktionella utomhusträningen tappade deltagare under dagar med sämre väder. Särskilt under vinterhalvåret när det var halt, kallt och slaskigt var deltagarantalet lågt. Vår ambition var att få folk att träna oavsett väder, fem pass i veckan där alla är välkomna.

Det fanns en fond efter skid-VM som vi ansökte bidrag från. Vi lyckades få igenom det för att kunna anlägga träningshallen. Syftet med en träningshall var att kunna ge möjlighet att träna under alla årstider, även när det var snö, rusk och hög vind.

Hallen nyttjas även till andra ändamål som samlingsplats vid andra arrangemang, förråd, regn & vindskydd och emellanåt barnkalas. Tältet är även utrustat med trall invändigt för att alltid kunna träna på torrt underlag.

Vad var det som gjorde att du valde en tälthall som lösning?

På grund av att marken ligger i ett naturreservat var det inte möjligt att anlägga en konventionell byggnad då man inte får gräva eller göra någon åverkan i marken.

Varför valde ni Hallbyggarna Jonsereds som leverantör?

Vi ville använda oss av en lokal leverantör i Falun som vi hade personliga kontakter hos. Jag ringde till Thomas (säljare på Hallbyggarna Jonsereds) som förklarade att ni hade ett erbjudande, Kampanjhallen. Jag förklarade att vi inte hade något överskott så jag behövde få ett bra priserbjudande. Vilket han gav oss. Han gjorde en del justeringar så att hallen skulle passa vår verksamhet. Det var ett bra samarbete.

Är du nöjd med slutprodukten?

Absolut! Jag är supernöjd. I vinter kommer vi lägga till belysning då vi har dragit in ström till hallen så vi kan koppla på LED-belysning eller lysrör.

Hur fungerade kommunikationen med oss?

Det var jättebra. Thomas har varit en väldigt bra kontakt och optimerat träningshallen efter våra behov. Till exempel med bra ljusinsläpp med genomskinliga fönster.

Finns det något du vill tillägga?

Hela projektet drivs ideellt och vi har inga vinstintressen. Ingen tar ut några pengar ur föreningen utan alla pengar går tillbaka till föreningen.

Skulle du kunna rekommendera andra idrottsföreningar att anlita oss?

Absolut!

 

Vika IF:s träningshall. Vit med fönster

 

Vi på Hallbyggarna Jonsereds önskar Vika IF lycka till med föreningsverksamheten och tackar för förtroendet.

Specifikationer

Kund: Vika Idrottsförening
Plats: Vika, Dalarna
Längd: 15 m
Bredd: 10 m
Höjd: 3 m sidbenshöjd
Användningsområde: Träning

Specifikationer

Kund: Vika Idrottsförening
Plats: Vika, Dalarna
Längd: 15 m
Bredd: 10 m
Höjd: 3 m sidbenshöjd
Användningsområde: Träning

Fler referenser