Tälthall – Tälthallar av högsta kvalitet från Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Tälthall

Snabbt

Flexibelt

Certifierade hallar för en tryggare affär.

Tryggt

Tälthallar av högsta kvalitet

En tälthall är en praktisk lösning för dig som söker en hall med kort etableringstid och kan nyttjas både permanent och vid tillfälliga behov. Den främsta egenskapen är dess flexibilitet och att den kan nyttjas inom alla olika verksamheter och enkelt förlängas eller flyttas vid förändrade förutsättningar. Du kan välja mellan att köpa, leasa eller hyra tälthallen av oss för att få en så kostnadseffektiv leverans och finansiering som möjligt ­­­­­– alltid till rätt pris. Att välja Hallbyggarna Jonsereds innebär att du väljer en professionell helhetspartner med djup expertis och mer än 50 år i branschen och över 18 000 genomförda projekt.

Vad är en tälthall?

Våra tälthallar är konstruerade av stålstommar och klädda med en högkvalitativ PVC-duk. Detta är en optimal lösning i flera aspekter och kan användas till en rad olika ändamål. Från bland annat industri, bygg och logistikverksamhet till fullt utrustade idrottshallar. En hållbar lösning som är kostnadseffektiv, snabbt kan etableras, flyttas, förlängas eller demonteras vid förändrade behov. Standardmåtten på våra tälthallar är 8 - 50 meter i bredd och 3 - 8 meter i höjd, längden anpassas till kundens önskemål.

Optimera din tälthall för ditt specifika behov

Oavsett vilket val av bredd, längd eller höjd kan vi anpassa hallen efter er verksamhet och våra säljare hjälper dig att hitta en optimal lösning till rätt pris. Några populära tillval som vi erbjuder är exempelvis isolering, energieffektiv uppvärmning, väldimensionerad belysning samt ventilation och avfuktning. Välj en isolerad tälthall om du planerar att nyttja hallen till arbetsyta, varmlager eller idrottsverksamhet. För att du ska få största nytta av våra produkter har vi tagit fram mervärdestjänster som underlättar ditt beslut. Detta inkluderar såväl förhandsanalyser, teknisk support, projektledning och fördelaktiga finansieringsmöjligheter. Som Nordens ledande leverantör av tälthallar erbjuder vi ett brett utbud av moderna och flexibla produkter. Välkommen att kontakta oss idag!

Vanliga frågor om tälthallar

Behövs det bygglov för en tälthall?

Inom detaljplanerat område krävs det bygglov. Vi är behjälpliga med ritningar och annan dokumentation som krävs vid bygglovsansökan. Certifierad kontrollansvarig och hjälp med bygglovsansökan är något vi även erbjuder vid behov. Om ni istället föredrar att hitta certifierade kontrollansvariga i er närhet rekommenderar vi Boverkets hemsida.

Går det att värma upp och isolera tälthallen?

Ja, det går att isolera er tälthall! Vi kan isolera tälthallen på ett sätt som säkerställer ett högt isolervärde. Med isolering på insidan av ramarna är den bättre skyddad och bevarar sin isolerande funktion till skillnad mot lösningar som placeras ovan fackverket där snöbelastning kan trycka ihop isoleringen med sämre isolervärde som följd. Därefter kan hallen utrustas med olika lösningar för att förse hallen med värme, exempelvis luftvärmepumpar och värmeridåer.

Isolerad tälthall med vit innerduk från Hallbyggarna Jonsereds

Fråga oss gärna för mer information eller läs mer om våra isolerade hallar här.

Varför ska man välja en isolerad tälthall?

En isolerad tälthall kan vara ett bra alternativ för olika ändamål, till exempel för lager, idrottsverksamhet eller som arbetsutrymme. Här är några skäl till varför:

  1. Klimatkontroll: En isolerad tälthall ger en hög grad av klimatkontroll, vilket innebär att temperaturen kan hållas stabil och lämplig för verksamheten inuti. Detta kan vara särskilt viktigt om du har känsligt material eller utrustning som du behöver förvara eller arbeta med.
  2. Energi- och kostnadseffektivitet: Isoleringen minskar behovet av att värma eller kyla hallen och kan bidra till att sänka dina energi- och uppvärmningskostnader. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du planerar att använda den under en längre period.
  3. Hållbarhet: Isolerade tälthallar är ofta tillverkade av hållbara material och kan återanvändas och återanvändas igen. Dessutom kan isoleringen bidra till att minska energiförbrukningen och därmed minska din påverkan på miljön.

Sammanfattningsvis kan en isolerad tälthall erbjuda många fördelar för dem som behöver tillfälliga eller kortvariga lösningar för att lagra eller utföra verksamhet i en bekväm och säker miljö.

Är en isolerad tälthall användbar till förvaring av fuktkänsligt material?

Javisst! Våra tälthallar är isolerade mot fukt genom att vi dimensionerar för avfuktade miljöer som säkerställer att ert material lagras i den miljö som krävs. Vår lösning eliminerar dessutom risken för kondensdropp vilket kan vara en faktor i alla typer av kalla lager.

Kan man hyra era tälthallar?

Du kan välja mellan att köpa, hyra eller leasa tälthallen av oss. Några fördelar med att hyra tälthall är flexibiliteten att smidigt kunna avveckla och återlämna hallen vid förändrat utan att er balansräkning har belastats av en investering. Våra suveräna säljare hjälper er att hitta en optimal lösning.

Två stora tälthallar som kunden valt att hyra

Vad finns det för fördelar med att hyra en tälthall?

Att vi erbjuder möjlighet att hyra tälthallar ger dig flera fördelar.

  • Enkel och snabb finansiering.
  • Flexibilitet.
  • Frigör kapital som du kan använda till annat.
  • Balansräkningen belastas inte.
  • Hyreskostnader bokförs direkt i resultaträkning.
  • Enkel budgetering och ingen krånglig investeringsprocess.

Vi erbjuder hallar för alla behov som på ett enkelt sätt anpassas till er verksamhet. Vår långa erfarenhet gör att vi vet hur man optimerar en lösning helt efter dina förutsättningar. Kontakta oss för mer information av hyra av tälthall.

Hur lång livslängd har en tälthall?

Samtliga stålstommar som levereras till våra tälthallar är varmgalvaniserade i enlighet med EN 1461 och därmed helt rostskyddade. Vi tillverkar stålstommarna i höghållfast stål, vilket ger en livslängd som uppgår till flera decennier. Tekniska livslängden på PVC-duken ligger på ca 25 till 30 år. Denna kan enkelt bytas när behov uppstår.

20 meter bred tälthall med grå PVC-duk

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden för våra tälthallar är mycket kort i jämförelse med konventionellt byggande. Storlek på hallen, användningsområde, specifik kundanpassning och säsong är saker som kan påverka tid för ex. vis dimensionering, tillverkning och montage. Vissa av våra spännvidder lagerhåller vi och kan därmed leverera med mycket kort tidsspann. Kontakta oss så meddelar vi leveranstiden för ditt behov.

Vad kostar en tälthall per m²?

Tälthallens pris per m² varierar efter ett flertal variabler. Exempelvis tälthallens mått, utrustning, geografisk placering och kundanpassning. För att kunna ange ett pris behöver vi därför få mer information om hur dina behov och önskemål ser ut. Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert och du är alltid välkommen att kontakta oss med eventuella frågor om tälthallar pris och annat.

Vad påverkar priset för en tälthall?

Våra produkter är utvecklade med två huvudsakliga målsättningar, konkurrenskraftigt pris och kort leveranstid. Generellt kan man säga att det är mer ekonomiskt fördelaktigt att bygga långt istället för brett eftersom stålstommarna med mindre spännvidd är billigare än stålstommarna med större spännvidd. Snölasten för den aktuella montageplatsen har också en inverkan på tälthall pris.

Tälthall 15 meter

Våra produkter är utvecklade med två huvudsakliga målsättningar,konkurrenskraftigt pris och kort leveranstid.

Varför behöver ni veta snölastzon vid köp av tälthall?

Våra konstruktioner beräknas enligt Eurocode som innehåller dimensionering för bland annat snö- och vindlaster för den aktuella platsen där tälthallen ska monteras.

Är tälthallen CE-märkt?

Vi är självklart certifierade i enlighet med EN-1090-1 som avser lastbärande komponenter. Företag som tillverkar lastbärande komponenter (bärverksdelar) som dimensionerats med eurokoder ska certifiera sig mot EN 1090–1. Som certifierad tillverkare utfärdar vi prestandadeklaration och CE-märker.

Vad är era tälthallar dimensionerade med?

Hallbyggarna Jonsereds stålstommar är dimensionerade för att uppfylla kraven i Eurocode som är uppsatta för att klara av det hårda nordiska klimatet gällande vind- och snölaster, terrängtyper och säkerhetsklasser. Vi är även certifierade för SS-EN 1090 och levererar CE-märkta stålstommar. Vid leverans av en tälthall från oss utföres alltid en prestandadeklaration och en CE-märkning som en självklar del i projektprocessen.

Montage av hall. Stålkonstruktion uppsatt

Hur ska man montera tälthall?

Eftersom att tälthallar är konstruerade med stålstommar för att stabilisera hallen på ett bra sätt är det viktigt att tälthallen monteras korrekt. Vi på Hallbyggarna Jonsered hjälper gärna till med monteringen, kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster.

 

Vilka färger kan man få på tälthallens duk?

Du kan välja vilken färg du än önskar på duken på din tälthall. Vi har några standardfärger, se nedan, som snabbt kan levereras. Hör av dig till oss om du har frågor gällande dukfärger.

Färgkarta för duk på tälthallar, lagertält och industrihallar.

Vad kan en tälthall användas till?

En tälthall kan användas till många olika ändamål. Till exempel kan den användas som en industrihall, lagerlokal eller fullskalig idrottshall. Vi skräddarsyr tälthallen enligt era behov och önskemål för att kunna leverera en så optimal och kostnadseffektiv lösning som möjligt. Kontakta oss för mer information.

 

Har du några frågor?
Våra säljare kan hjälpa dig.
Ulf Lundin - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Thomas Carlsson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Lars "Knodd" Åkerlund - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Bo Swenson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Anders "Anton" Eriksson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds