Tälthall – Tälthallar av högsta kvalitet från Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Tälthall

Snabbt

Flexibelt

Certifierade hallar för en tryggare affär.

Tryggt

Tälthallar av högsta kvalitet

Som Nordens ledande leverantör av tälthallar erbjuder vi ett brett utbud av moderna och flexibla produkter. Att välja Hallbyggarna Jonsereds när du ska införskaffa en tälthall innebär att du väljer en professionell helhetspartner med djup expertis och mer än 50 års erfarenhet.

Hallbyggarna Jonsereds står för hög yrkesskicklighet

För att du ska få störst nytta av våra produkter har vi tagit fram mervärdestjänster som underlättar ditt beslut. Detta inkluderar såväl förhandsanalyser, teknisk support, projektledning och fördelaktiga finansieringsmöjligheter. Välj mellan att köpa, leasa eller hyra tälthallen av oss och få en så smidig och kostnadseffektiv leverans som möjligt.

Vad är en tälthall?

En tälthall är konstruerad av stålstommar i höghållfast stål och klädd med en högkvalitativ PVC-duk. Detta är en optimal lösning i flera aspekter. Det är kostnadseffektivt, den kan snabbt etableras, flyttas, förlängas eller demonteras vid förändrat behov. En tälthall från Hallbyggarna Jonsereds kan enkelt anpassas till aktuell verksamhet oavsett om det handlar om behov av ex. vis lager-, produktions- eller idrottsverksamhet.

Optimera din tälthall med tillbehör

Med vår långa erfarenhet i branschen och fler än 18 000 genomförda projekt vet vi vad som krävs av våra produkter. Som kund kan du anpassa hallen utefter specifikt behov och verksamhet. Energieffektiv uppvärmning och isolering, väldimensionerad belysning samt ventilation och avfuktning är några av flera populära tillval vi erbjuder. Vi samarbetar dessutom med de flesta porttillverkare på marknaden. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt lösning.

Vanliga frågor om tälthallar

Går det att värma upp och isolera tälthallen?

Ja, det går att isolera er tälthall! Vi kan isolera tälthallen på ett sätt som säkerställer ett högt isolervärde. Med isolering på insidan av ramarna är den bättre skyddad och bevarar sin isolerande funktion till skillnad mot lösningar som placeras ovan fackverket där snöbelastning kan trycka ihop isoleringen med sämre isolervärde som följd. Därefter kan hallen utrustas med olika lösningar för att förse hallen med värme, exempelvis luftvärmepumpar och värmeridåer.

Isolerad tälthall

Fråga oss gärna för mer information om uppvärmda och isolerade tälthallar?

Hur lång livslängd har en tälthall?

Samtliga stålstommar som levereras till våra tälthallar är varmgalvaniserade i enlighet med EN 1461 och därmed helt rostskyddade. Vi tillverkar stålstommarna i höghållfast stål, vilket ger en livslängd som uppgår till flera decennier. Tekniska livslängden på PVC-duken ligger på ca 25 till 30 år. Denna kan enkelt bytas när behov uppstår.

Hall 10 x 15 meter

Behövs bygglov för en tälthall?

Inom detaljplanerat område krävs det bygglov. Vi är behjälpliga med ritningar och annan dokumentation som krävs vid bygglovsansökan. Certifierad kontrollansvarig och hjälp med bygglovsansökan är något vi även erbjuder vid behov. Om ni istället föredrar att hitta certifierade kontrollansvariga i er närhet rekommenderar vi Boverkets hemsida.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden för våra tälthallar är mycket kort i jämförelse med konventionellt byggande. Storlek på hallen, användningsområde, specifik kundanpassning och säsong är saker som kan påverka tid för ex. vis dimensionering, tillverkning och montage. Vissa av våra spännvidder lagerhåller vi och kan därmed leverera med mycket kort tidsspann. Kontakta oss så meddelar vi leveranstiden för ditt behov.

Vad är priset per m² för en tälthall?

Tälthallens pris per m² varierar efter ett flertal variabler. Exempelvis tälthallens mått, utrustning, geografisk placering och kundanpassning. För att kunna ange ett pris behöver vi därför få mer information om hur dina behov och önskemål ser ut. Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert och du är alltid välkommen att kontakta oss med eventuella frågor.

Tälthall 15 meter

Vad påverkar priset?

Våra produkter är utvecklade med två huvudsakliga målsättningar,konkurrenskraftigt pris och kort leveranstid. Generellt kan man säga att det är mer ekonomiskt fördelaktigt att bygga långt istället för brett eftersom stålstommarna med mindre spännvidd är billigare än stålstommarna med större spännvidd. Snölasten för den aktuella montageplatsen har också en inverkan på tälthallens pris.

Varför behöver ni veta snölasten?

Våra konstruktioner beräknas enligt Eurocode som innehåller dimensionering för bland annat snö- och vindlaster för den aktuella platsen där hallen ska monteras.

Är tälthallen CE-märkt?

Vi är självklart certifierade i enlighet med EN-1090-1 som avser lastbärande komponenter. Företag som tillverkar lastbärande komponenter (bärverksdelar) som dimensionerats med eurokoder ska certifiera sig mot EN 1090–1. Som certifierad tillverkare utfärdar vi prestandadeklaration och CE-märker.

Vilka finansieringsalternativ erbjuds? Kan man hyra tälthallen?

Välj att köpa, hyra eller leasa tälthallen. En fördel med att hyra tälthall är flexibiliteten att smidigt kunna avveckla och återlämna hallen vid förändrat utan att er balansräkning har belastats av en investering. Våra suveräna säljare hjälper er att hitta en optimal lösning.

Går det att använda en tälthall från Hallbyggarna Jonsereds till förvaring av fuktkänsligt material?

Javisst! Vi dimensionerar för avfuktade miljöer som säkerställer att ert material lagras i den miljö som krävs. Vår lösning eliminerar dessutom risken för kondensdropp vilket kan vara en faktor i alla typer av kalla lager.

Vad är era tälthallar dimensionerade med?

Hallbyggarna Jonsereds stålstommar är dimensionerade för att uppfylla kraven i Eurocode som är uppsatta för att klara av det hårda nordiska klimatet gällande vind- och snölaster, terrängtyper och säkerhetsklasser. Vi är även certifierade för SS-EN 1090 och levererar CE-märkta stålstommar. Vid leverans av en tälthall från oss utföres alltid en prestandadeklaration och en CE-märkning som en självklar del i projektprocessen.

Montage av hall. Stålkonstruktion uppsatt

Har du några frågor?
Våra säljare kan hjälpa dig.
Ulf Lundin - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Thomas Carlsson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Lars "Knodd" Åkerlund - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Bo Swenson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Anders "Anton" Eriksson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds