Isolerade Hallar för effektiv klimatkontroll - Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Isolerade Hallar för effektiv klimatkontroll

Isolerade hallar för optimal klimatkontroll

Isolerade hallar från Hallbyggarna Jonsereds representerar en mångsidig och hållbar lösning för en rad olika ändamål, inklusive industriell förvaring, produktionsanläggningar och idrottshallar. Tack vare deras robusta konstruktion och högkvalitativa isoleringsmaterial, erbjuder dessa hallar ett pålitligt skydd mot väder och vind samt behåller en jämn och behaglig inomhustemperatur året runt. Deras energieffektivitet gör dem till ett utmärkt val för företag som prioriterar hållbarhet, medan deras flexibilitet och kostnadseffektivitet tillgodoser både permanenta och temporära installationsbehov.

Anpassade och flexibla lösningar

För att passa just dina behov erbjuder Hallbyggarna Jonsereds ett brett urval av storlekar inom vårt standardsortiment, med bredder från 8 meter upp till 50 meter. För ännu större projekt kan vi designa och konstruera tälthallar som sträcker sig upp till 80 meters bredd. Längden på varje isolerad hall är helt anpassningsbar, vilket gör det möjligt för oss att skapa en lösning som exakt matchar dina krav. För att ytterligare skräddarsy din isolerade hall, erbjuder vi en rad tillvalsmöjligheter. Detta inkluderar allt från portar och slussar för ökad tillgänglighet och säkerhet, till specialdesignad tältdesign och dukfärg för att matcha din branding eller estetiska önskemål. Dessutom kan belysning och ljusinsläpp anpassas för att skapa en ljus och effektiv arbetsmiljö i den isolerade hallen.

Användningsområden

Isolerade hallar är idealiska för en mängd olika användningsområden. I industriella sammanhang tjänar de som tillförlitliga lagerutrymmen eller produktionsanläggningar som skyddar mot elementen och bevarar material och utrustning i optimalt skick. För idrottsföreningar erbjuder de en kostnadseffektiv lösning för idrottshallar som kan användas året runt. Deras snabba uppförande och möjlighet till anpassning gör dem till ett praktiskt val för en mängd olika behov. Oavsett om du behöver en permanent lösning för din verksamhet eller en temporär lösning för ett specifikt projekt, står Hallbyggarna Jonsereds redo att leverera en isolerad hall som uppfyller och överträffar dina förväntningar.

Vanliga frågor om Isolerade Hallar

Vad är en isolerad hall?
 • En isolerad tälthall är en typ av temporär eller permanent byggnadsstruktur, som kombinerar flexibiliteten och enkelheten hos en traditionell tälthall med isolerande egenskaper för att förbättra dess termiska prestanda. De isolerade hallarna är utformade för att erbjuda ett skyddat och klimatkontrollerat utrymme, vilket gör dem idealiska för en mängd olika användningsområden, särskilt i miljöer där temperaturreglering är viktig. Nyckelfunktioner för isolerade tälthallar:
  • Flexibilitet i Design: De kan konstrueras i olika storlekar och konfigurationer, vilket gör dem anpassningsbara till många olika behov. De kan också vara utrustade med olika typer av dörrar, fönster och andra funktioner.
  • Användningsområden: Isolerade hallar används ofta för industriella ändamål, som lager, tillverkningsanläggningar, och arbetsytor, men de är även populära för idrottsfaciliteter och som temporära arbetsplatser.
 • Gullspång Arena invändigt. En isolerad tälthall för utövning av idrottsaktiviteter. Handbollsmål i fokus
  • Energieffektivitet: Tack vare isoleringen är dessa hallar mer energieffektiva jämfört med traditionella tälthallar, vilket kan leda till minskade uppvärmnings- och kylkostnader.

Sammanfattningsvis är en isolerad tälthall en praktisk och mångsidig lösning som kombinerar den enkla installationen och flexibiliteten hos en tälthall med de isolerande och klimatkontrollerande fördelarna hos mer permanenta byggnader.

Vad erbjuder ni för tillval till era isolerade hallar?
 • Vi erbjuder en rad tillval för att anpassa och förbättra funktionaliteten hos deras isolerade hallar. Dessa tillval möjliggör skräddarsydda lösningar för specifika användningsområden och behov.
 • Några av de vanligaste tillvalen inkluderar:
  • Portlösningar: En mängd olika portalternativ finns tillgängliga, såsom skjutportar, vikportar och rullportar, för att säkerställa enkel åtkomst och säkerhet.
  • Euroglobe Shippings isolerade tälthall sedd inifrån. Bild på två portar och isolerad innerduk.
  • Ljusinsläpp och Belysning: För att maximera naturligt ljusinsläpp kan genomskinliga paneler eller taksektioner väljas. För inomhusbelysning erbjuds olika alternativ, inklusive energieffektiva LED-lösningar.
  • Värmekällor: I våra hallar använder vi huvudsakligen två typer av värmesystem för att uppnå optimal temperatur: aerofläktar och luftvärmepumpar. Dessa system fungerar ofta i kombination med takfläktar som effektivt fördelar varm luft ner till golvnivån och säkerställer en jämn luftcirkulation i hela hallen.
  • Ventilationssystem: För att säkerställa god luftkvalitet och temperaturkontroll kan hallarna utrustas med avancerade ventilationssystem.
  • Slussar: För att skapa en effektiv klimatbarriär och ytterligare energieffektivitet kan slussar läggas till i designen.
  • Golv: Beroende på användning kan olika golvtyper erbjudas, från enkla betonggolv till specialgolv anpassade för specifika industriella behov eller annan aktivitet.
  • Säkerhetsfunktioner: Brandvarnare, sprinklersystem och andra säkerhetsfunktioner kan integreras för att uppfylla säkerhetsstandarder och kundspecifika krav.
  • Anpassade Designlösningar: Förutom standardalternativen kan Hallbyggarna Jonsereds erbjuda helt anpassade lösningar baserade på unika kundbehov och specifikationer.

Varje tillval är designat för att förbättra hallens användbarhet, säkerhet och hållbarhet, och att möta specifika krav som varje projekt kan ha. För att utforska alla tillgängliga alternativ och få rådgivning om vilka tillval som är bäst lämpade för ditt projekt, kan du besöka Hallbyggarna Jonsereds webbplats eller kontakta dem direkt.

Vad kostar en isolerad hall?
 • Faktorer som påverkar priset på en isolerad hall inkluderar dess storlek och design. Generellt sett kan det vara mer kostnadseffektivt att bygga längre hallar jämfört med bredare, då stålstommarna för mindre spännvidder ofta är billigare än de för större spännvidder. Även lokala snölastkrav kan påverka kostnaden för hallen.
  Priset för en isolerad hall per kvadratmeter varierar beroende på flera faktorer. Det inkluderar dimensioner på hallen, specifik utrustning, den geografiska platsen där den ska upprättas, samt eventuella kundspecifika anpassningar. För att ge en exakt prisuppgift behöver vi därför detaljerad information om dina specifika behov och önskemål. Vi erbjuder gärna en kostnadsfri offert och välkomnar alla dina frågor gällande prissättning och andra aspekter av våra isolerade hallar.
 • Konkurrenskraftiga priser på isolerade hallar

  Vi strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser och snabba leveranstider för våra isolerade hallar. Kontakta oss för mer information och en skräddarsydd offert som passar just dina behov.

Kan man hyra era isolerade hallar?

Ja, du har möjlighet att köpa, hyra eller leasa en isolerad hall från oss. Fördelarna med att hyra en isolerad hall inkluderar flexibiliteten att enkelt kunna avveckla och återlämna hallen om dina behov ändras, utan att detta påverkar din balansräkning som en stor investering. Vårt team av erfarna säljare står redo att assistera dig i att hitta den mest optimala lösningen för dina specifika behov.

Hur lång livslängd har en isolerad tälthall?

Våra isolerade tälthallar är konstruerade för långvarig hållbarhet. Stålstommarna vi använder är varmgalvaniserade enligt EN 1461, vilket ger fullständigt rostskydd och bidrar till en robust struktur. Dessa stommar är tillverkade av höghållfast stål, vilket garanterar en livslängd på flera decennier. När det gäller den isolerade duken, så kan du förvänta dig en teknisk livslängd på ungefär 25 till 30 år. Duken är designad för enkel utbyte vid behov, vilket säkerställer att din tälthall eller industrihall kan underhållas och användas effektivt över tid.

Hur snabbt kan ni leverera en isolerad hall?

Vi erbjuder en betydligt snabbare leveranstid för våra isolerade tälthallar jämfört med traditionellt byggande. Leveranstidens längd kan variera beroende på hallens storlek, det avsedda användningsområdet, exempelvis lagertält, maskinhall eller idrottshall, eventuella specifika anpassningar som önskas av kunden samt rådande säsong. Tack vare att vi håller vissa av våra standardstorlekar i lager, kan vi ofta erbjuda mycket snabba leveranstider.

För att få en exakt uppskattning av leveranstiden för just dina behov, är du välkommen att kontakta oss.

Har du några frågor?
Våra säljare kan hjälpa dig.
Ulf Lundin - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Thomas Carlsson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Lars "Knodd" Åkerlund - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Bo Swenson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds
Anders "Anton" Eriksson - Säljare av hallar på Hallbyggarna Jonsereds