FAQ - Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

FAQ

Hallar

 

Hur lång är livslängden på en tälthall från Hallbyggarna Jonsereds?

Samtliga stålstommar som levereras av oss är varmgalvaniserade i enlighet med EN 1461 och helt rostskyddade. Vi tillverkar våra stålstommar i höghållfast stål och livslängden på dessa uppgår till flera decennier. Den tekniska livslängden på duken är ca 25 – 30 år och kan enkelt bytas när behov uppstår.

 

Behövs bygglov?

Inom detaljplanerat område krävs bygglov. Vi är behjälpliga med ritningar och annan dokumentation som krävs för bygglovsansökan. Vi erbjuder också certifierad kontrollansvarig samt hjälp med bygglovsansökan vid behov. Om ni istället föredrar att hitta certifierade kontrollansvariga i er närhet rekommenderar vi Boverkets hemsida.

 

Vad kostar era hallar per m²?

Ett pris per m² är beroende av flera variabler som exempelvis hallens mått, geografisk placering, utrustning och kundanpassning. Därför behöver vi mer information innan vi kan ange ett pris. Vi hjälper er gärna med en kostnadsfri offert och ni är alltid välkomna att kontakta oss gällande era frågeställningar och behov.

 

Varför välja en hall från Hallbyggarna Jonsereds?

Det finns många faktorer som ligger till grund för varför Hallbyggarna Jonsereds är ett bra val av leverantör. Vi har över 50 års erfarenhet och har genomfört fler än 18 000 hallprojekt vilket har gjort oss till den trygga leverantör vi är.

 

Vilka faktorer påverkar priset?

Vi har utvecklat våra produkter med två huvudsakliga målsättningar, kort leveranstid och konkurrenskraftigt pris. Generellt kan man säga att det är mer ekonomiskt fördelaktigt att bygga långt istället för brett eftersom stålstommarna med mindre spännvidd är billigare än stålstommarna med större spännvidd. Snölasten för den aktuella montageplatsen har också en inverkan på slutpriset.

 

Varför behöver ni veta snölasten?

Våra konstruktioner beräknas enligt Eurocode som innehåller dimensionering för bland annat snö- och vindlaster för den aktuella platsen där hallen ska monteras.

 

 

Är hallarna CE-märkta?

Vi är självklart certifierade i enlighet med EN-1090-1 som avser lastbärande komponenter. Företag som tillverkar lastbärande komponenter (bärverksdelar) som dimensionerats med eurokoder ska certifiera sig mot EN 1090–1. Som certifierad tillverkare utfärdar vi prestandadeklaration och CE-märker.

 

 

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden för våra hallar är mycket kort i jämförelse med konventionellt byggande. Storlek på hallen, användningsområde, specifik kundanpassning och säsong är saker som kan påverka tid för ex. vis dimensionering, tillverkning och montage. Vissa av våra spännvidder lagerhåller vi och kan därmed leverera med mycket kort tidsspann. Kontakta oss så diskuterar vi leveranstiden för ditt behov.

 

Går det att värma upp er tälthall?

Absolut! Vi isolerar hallen på ett sätt som säkerställer ett bra isolervärde. Med isoleringen på insidan av ramarna är den bättre skyddad och bevarar sin isolerande funktion till skillnad mot lösningar som placeras ovan fackverket där snöbelastning kan trycka ihop isoleringen med sämre isolervärde som följd.

 

Går det att använda en tälthall från Hallbyggarna Jonsereds till förvaring av fuktkänsligt material?

Javisst! Vi dimensionerar för avfuktade miljöer som säkerställer att ert material lagras i den miljö som krävs. Vår lösning eliminerar dessutom risken för kondensdropp vilket kan vara en faktor i alla typer av kall lager.

 

Presenningar

 

Har ni hållbara presenningar?

Ja, våra hyrespresenningar är tillverkade i tålig PVC och väger 680 g/m². De finns i två olika storlekar, 4,5×7 meter och 6×10 meter. PVC-presenningarna som vi har till försäljning väger 650 g/m², även de är tillverkade av PVC och finns i en bred variation av storlekar. Se vårt övriga presenningssortiment i vår webbutik.

 

Vilken presenning rekommenderar ni?

Vi utgår alltid ifrån ditt specifika behov, kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Hur lagar jag en presenning?

Ta hjälp av vår guide för hur man lagar en presenning.

 

Hur länge håller PVC?

Vår PVC är mycket slitstark och varar länge. PVC är skapad för att vara motståndskraftigt mot nötning. Det skyddar även mot förmultning och krympning samt är resistent mot syra och vattentäta. Allt detta kombineras för att öka livslängden på PVC-materialet.

 

Hur mycket tinar en elvärmematta per dygn?

Våra elvärmemattor är 1×3 meter, 1000w, och tinar ca 30 cm per dygn. Detta är dock inget vi kan garantera.

 

Vi vill bygga en ishockeyrink, vilken presenning ska jag använda?

Presenning 250g/m² 10×12 meter eller 10×20 meter fungerar utmärkt till detta ändamål. Ta hjälp av vår guide om hur du bygger en ishockeyrink på hemmaplan.

 

Går det att hänga upp era isolermattor som draperi eller avskiljare för att t.ex. få en ljuddämpning i lokalen eller för att hålla värmen?

Ja det går bra, används t.ex. vid olika byggen.

 

Jag behöver en presenning i andra mått än de ni erbjuder, går det att måttbeställa hos er?

Javisst, vi tillverkar skräddarsydda presenningar på beställning.

 

Kan jag hyra lyftsegel hos er?

Ja det går fint, vi har även lyftsegel till försäljning.