FAQ - Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

FAQ

Tälthallar

Hur lång är livslängden för en tälthall från Hallbyggarna Jonsereds? Alla stålstommar vi levererar är varmgalvaniserade enligt EN 1461 och är helt rostskyddade. Vi tillverkar våra stålstommar i höghållfast stål och livslängden för dessa är flera årtionden. Den tekniska livslängden för PVC-duken är 25 till 30 år och den kan enkelt ersättas vid behov.

Krävs bygglov? Bygglov krävs inom ett område som omfattas av en detaljplan. Vi kan hjälpa till med ritningar och annan dokumentation som krävs för bygglovsansökan. Om det behövs kan vi också tillhandahålla en certifierad inspektör och hjälp med bygglovsansökan. Om du föredrar att hitta en certifierad inspektör nära dig rekommenderar vi Boverket.se.

Vad kostar era tälthallar per m²? Priset per m² beror på flera variabler som dimensionerna på tälthallen, geografisk plats, utrustning och kundanpassning. Därför behöver vi mer information innan vi kan ge dig ett pris. Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri offert, och du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor och behov.

Varför välja en tälthall från Hallbyggarna Jonsereds? Det finns många faktorer som ligger till grund för varför Hallbyggarna Jonsereds är ett bra val av leverantör. Vi har över 50 års erfarenhet och har genomfört över 18 000 projekt med tälthallar, vilket har gjort oss till den pålitliga leverantör vi är.

Vilka faktorer påverkar priset? Våra produkter är utvecklade med två huvudmål: kort leveranstid och konkurrenskraftigt pris. Generellt sett kan vi säga att det är ekonomiskt fördelaktigt att bygga långt istället för brett, eftersom stålstommarna med mindre spännvidd är billigare än de med större spännvidd. Snölasten för den aktuella installationsplatsen påverkar också priset.

Varför behöver ni veta vad snölasten är? Våra konstruktioner beräknas enligt Eurokod, som innehåller dimensionering för bland annat snö- och vindbelastning för den relevanta plats där tälthallen ska monteras.

Är tälthallarna CE-märkta? Självklart, vi är certifierade enligt EN-1090-1, som gäller bärande komponenter. Företag som tillverkar bärande komponenter (stödjande konstruktionsdelar) som har dimensionerats enligt Eurokoder måste vara certifierade enligt EN-1090-1. Som certifierad tillverkare utfärdar vi prestationsdeklarationer och CE-märken.

Hur lång är leveranstiden? Leveranstiden för våra tälthallar är verkligen kort i jämförelse med konventionella byggnader. Storleken på tälthallen, användningsområdet, specifik kundanpassning och säsong är faktorer som kan påverka tiden för exempelvis dimensionering, tillverkning och installation. En del av våra spännvidder finns i lager, så vi kan leverera dem med en märkbart kort tidsram. Kontakta oss så diskuterar vi leveranstiden för dina behov.

Kan era tälthallar värmas upp? Självklart! Tälthallen kan isoleras på ett sätt som garanterar ett bra isoleringsvärde. Med isolering på insidan av stommarna finns det bättre skydd och den behåller sin isolerande funktion, till skillnad från de flesta lösningar som placeras ovanpå takstolarna där snölasten kan komprimera isoleringen tillsammans med ett sämre isoleringsvärde som resultat.

Kan en tälthall från Hallbyggarna Jonsereds användas för att lagra material som är känsliga för fukt? Självklart! Vi dimensionerar för avfuktade miljöer, vilket säkerställer att ditt material lagras i den önskade miljön. Vår lösning eliminerar också risken för kondensation, vilket kan vara en faktor i alla typer av kyla lagring.

Presenningar

Har ni hållbara presenningar? Ja, våra hyrespresenningar tillverkas i hållbar PVC och väger 680 g/m². De finns i två storlekar, 4,5×7 meter och 6×10 meter. De PVC-presenningar vi har till försäljning väger 650 g/m², de tillverkas också av PVC och finns i ett brett utbud av storlekar. Se vårt övriga sortiment av presenningar i vår webbshop.

Vilken presenning rekommenderar ni? Vi utgår alltid från dina specifika behov, kontakta oss så hjälper vi gärna till.

Hur lagar jag en presenning? Använd vår guide för hur du lagar en presenning.

Hur länge håller PVC? Vårt PVC är exceptionellt hållbart och har lång livslängd. PVC är utformat för att vara motståndskraftigt mot slitage. Det skyddar också mot nedbrytning och krympning, samt är motståndskraftigt mot syra och vattentätt. Allt detta kombineras för att öka livslängden för PVC-materialet.

Hur mycket tinar en elektrisk tjältiningsmatta per dag? Våra elektriska tjältiningsmattor är 1×3 meter, 1000 W och tinar ungefär 30 cm per dag. Men detta är något vi inte kan garantera.

Vi vill bygga en ishockeyrink, vilken presenning bör jag använda? Presenning 250 g/m² 10×12 meter eller 10×20 meter fungerar utmärkt för detta ändamål. Använd vår guide för hur du bygger en ishockeyrink hemma.

Kan era isolerande mattor hängas upp som draperi eller avdelare för att t.ex. dämpa ljudet i ett rum eller behålla värmen? Ja, det kan användas för detta, t.ex. i olika konstruktioner. Vi har även bullermattor som kan nyttjas i det avseendet.

Jag behöver en presenning i en annan dimension än de ni erbjuder, kan jag specialbeställa en från er? Självklart, vi tillverkar skräddarsydda presenningar på beställning.

Kan jag hyra ett snösegel av er? Ja, det kan du absolut! Klicka här för att hyra ett snösegel. Vi har även snösegel tillgängliga för köp.