Hall till förvaring av betongmaterial hos LKAB Berg & Betong
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Hall till förvaring av betongmaterial hos LKAB Berg & Betong

LKAB Berg och Betong planerade för en hall att förvara betongmaterial i för att skydda det mot fukt innan det skickas iväg till betongfabriken.

LKAB Berg och Betong planerade för en hall att förvara betongmaterial i för att skydda det mot fukt innan det skickas iväg till betongfabriken. De valde en tälthall före en konventionell hall tack vare dess snabba etableringstid och att den enklare kunde anpassas enligt deras önskemål om att upprätta hallen på en betongsarg, i form L-stöd. Detta önskades för att få in mer tonnage och förenkla tippning med dumper utan att riskera att riva ner takstolar eller andra skador. Det nya betonglagret innefattar 3 675m² lagerutrymme och mäter 35x105x6 meter (BxLxH).

Det finns flera aktörer som levererar tälthallar och vi upplever att Hallbyggarna Jonsereds fungerar bäst

Läs intervjun nedan med Leif Krekula, ansvarig för krossning och entreprenad på LKAB Berg & Betong, om hans upplevelse av leverans och slutprodukt.

Hall till förvaring av betongmaterial på LKAB Berg och Betongs anläggning i Kiruna

 

Varför valde ni Hallbyggarna Jonsereds som leverantör?

”Vi hade fått in flera offerter som vi kollade på. Det finns flera aktörer som levererar tälthallar och vi upplever att Hallbyggarna Jonsereds fungerar bäst. Eftersom vi ingår i LKAB koncernen, som använder sig av flera leverantörer, så samtalar vi om en del projekt sinsemellan. Vi fick goda vitsord om Hallbyggarna och tyckte att vi kom bra överens om funktion och pris av hallen.”

Nu har ni haft hallen på plats ett tag. Är ni nöjda med leveransen?

”Den har snart stått en hel vinter och har stått emot vindbyar på över 30 sekundmeter väldigt bra. Betongmaterialet som vi förvarar i hallen har fått en mycket jämnare fukthalt än tidigare. Då hade vi ett utomhuslager i ett klimat som innefattar snö nio månader per år. Den jämnare fukthalten uppskattar betongfabriken mycket.

Ett annan stor fördel som vi upplevt är att vi orsakar mindre damning än tidigare. Materialet som lagras är mellan 0,01–4 mm grovt, vilket gör att det dammar vid kraftig vind. Detta medförde att vid fel vindriktning blåste dammet över en sjö rakt in mot Kiruna stad. Så den nya hallen har inneburit goda miljöfördelar.

Sammanfattningsvis har allt gått väldigt bra. Vår projektledare som hade kontakt med er under projektets gång är mycket nöjd med den framförhållning ni levererade så att vi kunde förbereda oss på inkommande leveranser. Allt har levererats vid rätt tid och ni har löst de funktioner som vi efterfrågade. Ett riktigt bra projekt!”

Finns det något du vill tillägga?

”Ja, vi hade en incident som ni löste väldigt bra. Det var en lastbilschaufför som var lite snabb när han skulle köra ut ur hallen och inte tog ner flaket helt efter att han dumpat material. Detta gjorde att flaket tog i stålramen i portöppningen, vilket ledde till en skada. Vi kontaktade er som omedelbart kunde skicka upp material och åtgärda stommen på kort tid. Väldigt bra service skulle jag säga!”

 

Vi tackar Leif och LKAB Berg och Betong för förtroendet att få leverera ännu en hall till den svenska gruvindustrin.

Specifikationer

Kund: LKAB Berg & Betong AB
Storlek: 3675 m²
Bredd: 35 meter
Längd: 105 meter
Sidohöjd, exklusive betongsarg: 6 meter
Ort: Kiruna
Användningsområde: Bulklager
Specialanpassningar: Monterad på betongsarg

Specifikationer

Kund: LKAB Berg & Betong AB
Storlek: 3675 m²
Bredd: 35 meter
Längd: 105 meter
Sidohöjd, exklusive betongsarg: 6 meter
Ort: Kiruna
Användningsområde: Bulklager
Specialanpassningar: Monterad på betongsarg

Fler referenser