Plåtlösningen som stod emot sommarvärmen

By Sara Rydman on september 23, 2014 in Case, Lagerhall, Uncategorized
0

När man talar om väderskydd i form av lagerhallar och tälthallar, tänker man oftast på skydd mot det dåliga vädret som råder i landet. För XL-Bygg i Sandviken blev den nya lagerhallen även ett skydd mot den enorma sommarvärme som förgyllde den svenska sommaren.

Under vintern fick vi på Hallbyggarna-Jonsereds uppdraget att leverera XL-Byggs nya Brädgård, som företaget använder som lagerutrymme för virkesplock innan utkörning till sina kunder.

Istället för att välja en PVC-duk runt hela hallen valde XL-Bygg en plåtlösning längst sidorna på lagerhallen. På insidan stärkte man väggen med en innerduk. Den här lösningen fick även en oväntad effekt under den extrema sommarvärmen i somras.

– Egentligen var syftet med plåtlösningen menat som ett extra skydd runt lagerhallen, likt ett skal. Men vi märkte att den nya lagerhallen var mycket svalare än de befintliga plåthallarna som vi har. Det har framförallt varit bra för virket i hallen, som inte trivs i den extrema värmen. Antagligen ligger det något i kombinationen med plåtväggen och innerduken, säger Magnus Svedjebrant, VD på XL-Bygg i Sandviken.

Lagerhallen är av den större modellen med måtten 30m x 56m x 6m. Som tillbehör till lagerhallen har man valt belysning och en innerduk samt två portar, en på gaveln och en på långsidan.

Att det blev en tältlösning var ingen självklarhet för Magnus.

– Vi kikade runt på olika alternativ, men till sist föll valet på en tälthall eftersom det var bättre ekonomiskt än att bygga något nytt, samt att man inte är låst vid ytan. Hallen kan man alltid flytta, förklarar han.

Förutom den nya hallen har XL-Bygg Sandviken en lagerhall sen tidigare, som idag används som allmänt lager hos företaget.

Ring oss!