Skräddarsydd presenning underlättar vid bygget av Galeasen Emelia på Åland - Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Skräddarsydd presenning underlättar vid bygget av Galeasen Emelia på Åland

Presenningen, som sattes på plats med hjälp av en lyftkran, är avsedd att hålla byggmaterial och verktyg torra.

Lainapeite Oy (vårt finska systerbolag inom NSS Group) har nyligen levererat en stor presenning på 200 kvadratmeter till bygget av galeasen Emelia på Åland. Denna skräddarsydda presenning är avsedd att skydda byggplatsen där skutan Emelia byggs.

Bygget utförs under ett väderskydd där taket över tid har försämrats av vindens inverkan, vilket resulterat i att taket var i dåligt skick.

Presenningen, som sattes på plats med hjälp av en lyftkran, är avsedd att hålla byggmaterial och verktyg torra. Detta är en viktig del i att säkerställa projektets framgång samt att förbättra arbetsmiljön för hantverkarna.

Här byggs Galeasen Emelia under en av våra (Lainapeites) presenningar

Om Galeasen Emelia

Bygget av Emelia är inte bara ett skeppsbygge, utan även en kulturell handling som involverar överföring av traditionella färdigheter till nya generationer. Emelia byggs av ek, ett val gjort för att säkerställa dess långvariga hållbarhet. Ekträet, som är mer rötbeständigt än furu, importerades från Danmark till Åland.

Planen är att sjösätta skutan år 2025, vilket kommer att bli en viktig händelse för detta unika kulturarvsprojekt.

För mer information om byggprocessen och för att följa projektets framsteg, besök Emelias officiella hemsida och Facebook-sida.

 

Hemsida: Emelia.ax

Facebook: Emeliabygget

 

Skräddarsydd presenning som lyfts över bygget av Galeasen EmeliaHär lyfts en skräddarsydd presenning över bygget av Galeasen Emelia.

Fler nyheter