Arbetstälten förbättrar NCC:s byggprocess för det nya Kulturhuset i Gävle - Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Arbetstälten förbättrar NCC:s byggprocess för det nya Kulturhuset i Gävle

Under konstruktionen av det nya Agnes Kulturhus i Gävle, som NCC bygger för Gavlefastigheter åt Gävle kommun, har användningen av arbetstält spelat en avgörande roll.

För att möjliggöra säkert och effektivt arbete vid installationen av lanterniner på taket behövde NCC en lösning som skyddade arbetet från väder och vind. Efter att ett arbetstält först hade monterats på taket, beställde de snabbt två ytterligare tält för att underlätta arbetet med att installera lanterniner på en takterrass, då lösningen var mycket uppskattad.

Läs mer om Hallbyggarna Jonsereds Arbetstält här.

 

 

Viktor Högberg, arbetsledare på NCC, delar sina tankar om arbetstälten och dess betydelse för projektet:

Hur uppstod behovet av arbetstälten?

”Vi bygger lanterniner på taket av det nya Kulturhuset och vill säkerställa effektivt arbete med tillräckligt med utrymme. Arbetstälten har varit en skitbra lösning för oss. Alla som har arbetat under dem är väldigt nöjda och imponerade. Tälten fungerar utmärkt uppe på taket och montaget gick väldigt smidigt enligt min kollega Fredrik. En viktig funktion med arbetstälten är att de är flamskyddade, vilket gör det möjligt för oss att svetsa skyddat från väder och vind. Dessutom är det väldigt praktiskt att de är uppblåsbara och har minimalt med metalldelar, vilket underlättar vid montering och är mycket fördelaktigt för tätskiktet.”

Hur hittade ni denna lösning?

”Vi fick lösningen presenterad för oss av Ramirent, som var medvetna om vårt behov efter att vi hade skapat en kravlista och bad dem om hjälp med att hitta lämpliga lösningar.”

Ni har använt arbetstälten under vintern. Har de klarat av vädret?

”Det har varit ganska blåsigt, men tälten har varit ordentligt förankrade och allt har fungerat utmärkt.

Är ni nöjda med produkten?

”Ja, vi är väldigt nöjda. Vi kan absolut rekommendera denna lösning till andra.”

 

Genom att använda arbetstält från Hallbyggarna Jonsereds har NCC kunnat säkerställa en effektiv och säker arbetsmiljö för sina arbetare, samtidigt som de har möjliggjort smidiga montageprocesser under olika väderförhållanden.

Läs mer om Hallbyggarna Jonsereds Arbetstält här.

Fler nyheter