Så bygger du din egen ishockeyrink - Hallbyggarna Jonsereds
Kundvagn (0)

Din kundvagn är tom.

Gå till webbutik

Totalt 0.00kr
Fortsätt handla

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of ”advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Så bygger du din egen ishockeyrink

Måtten på hockeyrinken i vårt exempel är 17,4x8,8 meter. Du bestämmer själv vilka mått du vill använda, tillvägagångssättet är detsamma oavsett storlek.

Under vintern finns det ju få aktiviteter som är roligare än att åka skridskor. Här nedan guidar vi dig fram steg-för-steg till din alldeles egna hockeyrink / isbana. En perfekt hemmaplan för lek, ishockey eller konståkning.

 

1. Mät upp ytan

Mät upp hur stor yta din hockeyrink ska ha. Storleken på rinken kommer påverka hur mycket arbete du har framför dig. Du kanske inte vill göra den alltför stor, men samtidigt ska det vara en hockeyplan som är rolig att åka på. Se även till att det finns utrymme bredvid långsidorna på planen så du har möjlighet att skotta undan snö.

2. Snickra sarg

En sarg för rinken är bra att ha av två anledningar. 1. för kunna vika över presenningen längs sargen för att behålla vattnet på planen 2. för att behålla pucken på plan lättare. Men det går även att bygga snövallar och dra presenningen över dessa även om en snickrad sarg är att rekommendera. I vårt exempel används vindskivor till sargen med reglar i hörnen. Vindskivorna kan skarvas ihop med det material som du har att tillgå. Snickra ihop skivorna i en rektangel enligt dina mått. Om din tomt lutar så kan du med fördel lägga trädgårdsplattor under. Det är viktigt att rinken ligger i jämnhöjd så vattnet som du sen fyller på med inte rinner över kanten. Sargen ska vara ca 20 – 30 cm hög och sticka upp en bit när rinken är klar.

3. Välj rätt presenning för er ishockeyrink

Nu är det dags att lägga grunden för din ishockeyrink – presenningen. Välj en presenning som är några meter större på vardera sida än vad din hockeyrink är. Detta för att du ska kunna vika presenningen under sargen. I vårt exempel används en Presenning 250g/m² som är 10×20 meter. Det är viktigt att presenningen är av hög kvalitet. Dukens vikt rekommenderas att vara över 180g/m² så den klarar krafterna från vattnet och inte läcker, då kommer du behöva fylla på vatten många gånger om det inte hinner frysa. I vårt exempel används en lätthanterlig Presenning 250 g/m². Tänk på att inte välja en för tung presenning, då kan det bli jobbigt att få den på plats. En för lätt presenning under 170g/m² är inget vi rekommenderar då den med stor sannolikhet kommer vara obrukbar till kommande säsong. När presenningen väl är på plats, vik in den under sargen så att den bildar en damm där vattnet kommer stanna.

4. Fyll på med vatten och vänta på kylan

När presenningen är på plats är det bara att vänta in den rätta väderleken och börja fylla hockeyrinken med vatten. Kontrollera under tiden att det inte läcker ut vatten någonstans och tänk på att göra justeringar på rinken innan du har fyllt på med alltför mycket vatten. Det kan krävas att man spolar isen ett par gånger innan det lägger sig bra.

5. Dekorera och ha kul!

När isen har frusit är det bara fantasin som sätter gränserna. Färglägg isen och spola ett varv till för att skapa linjer. En viktig detalj som du inte bör glömma under denna mörka årstid är belysning. Grattis, nu är din nya hemmakonstruerade ishockeyrink / konstfrusna isbana klar och redo att användas för konståkning, ishockey och mycket annat!

Beställ din presenning redan idag! Hitta rätt presenning i vår webbutik!

Barn spelar ishockey hemma i trädgården på en isbana / rink skapad med presenning
Barn som spelar ishockey i trädgården på en hemmabyggd ishockeyrink av presenning från Hallbyggarna Jonsereds
En upplyst ishockeyrink byggd hemma i trädgården. Läs guiden på Hallbyggarna.se hur du kan bygga ishockeyrink hemma
Belyst ishockeyrink byggd i trädgården med presenning

Fler nyheter