Truckutbildning i sin rätta miljö

By Sara Rydman on maj 11, 2015 in Case, Montage, Tälthallar, Uncategorized
0

Vi fick uppdraget att montera en ny tälthall till Tegelbruksskolans gymnasium och deras truckutbildning. Eftersom skolan erbjuder en bred yrkesutbildning föll det sig naturligt att eleverna själva var med och förberedde montaget av hallen.

Tegelbruksskolan, i Klippans kommun, utbildas årligen elever för att ta klivet direkt ut i arbetslivet. Gymnasieskolan erbjuder utbildningar inom bygg och anläggning, el och energi och fordon och transport. En yrkesförberedande utbildning kräver många praktiska inslag för att förbereda eleverna på bästa möjliga sätt.

Vad är då bättre än att få öva på moment i sin rätta miljö? Skolans truckutbildning har nämligen fått en ny tälthall monterad där eleverna kommer att öva manövrering. Hallen kommer att inredas med pallställ för att ha en plats som speglar det som väntar eleverna när de är klara med sin utbildning.

Tälthallen har vi införskaffat i rent utbildningssyfte till våra elever som ska ta truckkort. Hallen kommer att fungera som ett vindskydd för vår övningsplats, säger Ronny Olesen, lärare på transportutbildningen.

Förutom truckutbildningen så har hallen varit med och bidragit till ytterligare praktisk erfarenhet för eleverna. Det är nämligen eleverna själva som har gjort hela förarbetet på platsen där hallen står.

– Eleverna på anläggningsutbildningen har varit med och gjutit och format grunden som tälthallen är monterad på. Det är viktigt att eleverna får så mycket praktisk erfarenhet som möjligt, berättar Ronny.

Hallen som har monterats på Tegelbruksskolan är en tälthall 10m x 20m (BxL), med en skjutport i ena gaveln.

Vi på Hallbyggarna-Jonsereds hoppas att hallen kommer väl till användning och att många duktig elever får möjligheten att lära sig sitt yrke i rätt miljö.

Ring oss!