Transatlantisk inspiration på Furudals Hockeyskola

By Sara Rydman on juli 3, 2015 in Case, Nyheter, Tälthallar
0

Trots sommarvärmen är ishockey även en populär sysselsättning på sommaren. De tre senaste åren har vi på Hallbyggarna-Jonsereds sponsrat Furudals Hockeyskola med en tälthall som har gett dem besökande ungdomarna ännu bättre förutsättningar för att bli bättre ishockeyspelare.

Sommarvärmen har precis slagit till i Sverige. Det hindrar inte hundratals ungdomar från att vallfärda till den lilla orten i Dalarna varje vecka för att träna Ishockey. För 35:e året arrangeras Furudals Hockeyskola i den lilla orten med samma namn, några mil norr om Rättvik. Hockeyskolan pågår i nio veckor under sommaren och totalt spenderar drygt 1200 hockeyfrälsta ungdomar en vecka av sommarlovet i Furudal.

– Vi har jobbat hårt med att få ihop en bra organisation. Bra ledare och en bra utbildning är det vi har satsat på. Därför tror jag att hockeyskolan är populär, berättar Johan Kämpe, skolchef på Furudals Hockeyskola.

Johan berättar även att närheten till allt i Furudal är en fördel. Allt från boende, ishall och andra träningsytor är inte mindre än ett stenkast bort. Varje vecka har även hockeyskolan besök av några världskända hockeyprofiler. Den här veckan besöktes hockeyskolan av Filip Forsberg och Mattias Ekholm, spelare i Nashville Predators i NHL. Ett populärt inslag hos ungdomarna.

Vi på Hallbyggarna-Jonsereds sponsrar hockeyskolan

De tre senaste åren har vi på Hallbyggarna-Jonsereds sponsrat hockeyskolan med en tälthall till skolans ”teknikzon”. En idé som Johan själv kom på efter att ha hittat inspiration i USA och Kanada.

– Ishockey handlar ju inte bara om att springa milen, man ska även vara bra tekniskt sett också, menar Johan.

Därför har hockeyskolan monterat en tälthall med utrymme för specialträning. Inne i hallen kan ungdomarna träna passningar, prickskytte, puckkontroll och speed shooting.

– På andra sidan Atlanten är de här träningsformerna väldigt populära. De har stora faciliteter dit man kan åka för att träna på speciella skills. Det var även därifrån jag fick idén. Men idag kostar ju allt pengar. Vi har inte råd att bygga en ny hall eller någon ny yta för att få till det här. Därför är hallen en perfekt lösning för oss. Det är en enkel lösning som skyddar verksamheten från vädret, så att ungdomarna kan träna ändå, förklarar Johan.

Hallen som är monterad vid Furudals Hockeycenter är en Tälthall 10x20m (bxl). Den är monterad med en skjutport i vardera gaveln av hallen.

Vi på Hallbyggarna-Jonsereds hoppas att hallen fortsätter att vara en tillgång för hockeyskolan i Furudal. Och vem vet, kanske nästa Forsberg eller Ekholm har skjutit hål på en av våra tältdukar? Nä, så hårt skjuter väl ingen?

Ring oss!