By Sara Rydman on oktober 8, 2014 in Case, Tennishall, Uncategorized
0

För snart ett år sedan invigdes Ellagårds Tennishall i Täby kommun, norr om Stockholm. Förutom förbättrade träningsmöjligheter har även tennishallen, tillsammans med det nya kanslihuset med omklädningsrum, bidragit till ett ökat socialt liv i tennisklubben. Under det första året med den nya hallen har medlemsantalet ökat och allt fler gästspelare söker sig till klubbens anläggning under vinterhalvåret.

Sedan decennier tillbaka har man täckt de tre tennisbanorna med ett Barracuda-tält som ett 60-tal medlemmar har rest och monterat ned varje vår- och höstsäsong. Ett omständigt och slitsamt arbete.

– Tältet var väldigt slitet och driften var väldigt dyr på grund av höga uppvärmnings-kostnader. Under vintertid var det ibland svårt att få upp värmen i tältet och belysningen var bristfällig, säger Max Mennfort, projektledare för hallbygget hos Ellagårds Tennisklubb och vice klubbordförande 2011-2014.

Genom ett noggrant arbete med kalkyler och driftbudget för den nya tennishallen övertygade klubben Täby kommun att ge stöd genom att gå i borgen för klubbens byggnadslån. Tennisklubben fick även ett visst bidrag från Riksidrottsförbundet som stödjer idrottsföreningar ekonomiskt till nya anläggningar och idrottsmiljöer. Arbetet har gjort att klubben själv äger tennishallen genom det bolag som man bildade i samband med hallbygget.

– Tennishallen har en enorm betydelse för verksamheten. Vi har fått perfekta spelförhållanden med invändig miljö, värme, belysning, god driftsekonomi och en riktigt inbjudande tennismiljö. Numera kommer spelarna tidigare och dröjer sig kvar längre vid träningarna, säger Max Mennfort.

Det är en stor tälthall som ramar in de tre tennisbanorna. Måtten ligger på 37,5 m i bredd och 52 m i längd. Dessutom är tennishallen dockad mot klubbens nybyggda kanslihus med tillhörande omklädningsrum.

– Vi övervägde både en traditionell hall i trä/stål och en stålstativhall. Vi fann snart att en stålstativhall erbjöd lika god idrottsmiljö till väsentligt lägre kostnad. Vi tog sedan in offerter från flera leverantörer, men valde Hallbyggarna-Jonsereds baserat på pris och den flexibla lösningen för grundläggning. Framförallt är vi väldigt nöjda med vårt val i efterhand. Hallbyggarna-Jonsereds säljare var mycket hjälpsam när vi i klubben behövde räkna på olika alternativa lösningar. I slutändan lyckades vi genomföra hela bygget strax under budget och helt enligt vår tidplan, berättar Max Mennfort.

Tack vare Ellagårds Tennisklubbs långsiktiga arbete och målmedvetenhet, har man nu fått en hall som höjer den sportsliga standarden för klubbens medlemmar.

 

Ring oss!