Bing: Your SEO optimized title page contents

Värme och isolering

Vi erbjuder flexibla isoleringslösningar som kan optimeras precis som du vill ha det för att skapa önskat klimat i tälthallen.

Isolera och värm upp er hall

Det finns flera tillvägagångssätt för att hålla en jämn temperatur i er tälthall. Vi erbjuder en rad olika lösningar som ni kan läsa om här.

Uppvärmning

En uppvärmd tälthall kan vara viktigt, inte minst under vinterhalvåret. När den vanliga tältduken inte är tillräcklig för att skapa det klimat som önskas erbjuder vi flexibla isoleringslösningar. Den enklaste varianten är att komplettera ytterduken med en innerduk som monteras på undersidan av stålstommen. Denna lösning ger ett bra kondensskydd och en viss isoleringsförmåga. Om önskemålet är att ha ordentligt med värme eller kyla i hallen året om bör du komplettera med en värme- eller kylkälla. För ytterligare kontroll över temperaturen i hallen rekommenderar vi någon form av fläktlösning. Vi använder främst två fläktar som värmekälla i våra tälthallar; aerofläktar och luftvärmepump, gärna i kombination med takfläktar som trycker ner varmluften till golvnivån i hallen och hjälper till att cirkulera luften med ett jämnt flöde.

Isolering

Ibland är en isolerad tälthall lösningen. Vår isoleringsteknik räcker många gånger för att behålla en behaglig temperatur året om. Den vanligaste lösningen för en bra isolerad hall är att använda sig av vår innerduk och komplettera med ett isolerskikt. En stor fördel med denna metod är att isoleringen är skyddad på insidan av tälthallen och behåller sin isolerande funktion då den inte riskerar att tryckas ihop av ex. vis snölast och förlora sin isoleringsförmåga. Hör av er till oss om ni har några frågor kring att isolera tälthallen.

Isolerad tälthall sedd inifrån.
Isolerad hall

Innerduk med isolerskikt

En annan metod är vår färdigisolerade innerduk som passar utmärkt till våra mindre tälthallar. Duken installeras enkelt i underkant av takstolarna. Duken består av dubbla lager med duk som omsluter ett isolerande material. Även här slipper man risken att tappa isoleringförmåga eftersom duken monteras på insidan av stålstommen. Den isolering vi använder är speciellt utvald för våra tälthallar. Isoleringen är självdränerande och binder därmed inte fukt och vatten från t.ex. kondens. Isoleringen levereras dessutom i större block/rullar än standardisolering vilket gör att den täcker och minimerar läckor och köldbryggor. Duken ger dig även möjlighet att interiört anpassa färgnyanser på väggar och tak efter eget önskemål.

Sektioner

De båda isoleringslösningarna kan med fördel användas som väggar för att dela upp hallen i mindre sektioner. Du kanske inte behöver samma klimat i alla delar av hallen och kan därför använda innerduken eller isoleringsduken som avskiljare inne i tälthallen. Det är många faktorer som spelar in när det kommer till isoleringen av en hall. Självklart isoleringen i sig, men även marktätningen av hallen, ytan hallen står placerad på, vilka portar man använder och hur många av dessa som är monterade i hallen.

Läs mer om vårt sortiment av hallar:

Alla våra tälthallar går att isolera och värma upp. Hör av er till oss så hjälper vi er att hitta en optimal lösning anpassad efter era önskemål.

Tälthall 25 meter bred

Snabbt

Yttre faktorer påverkar mycket i vår vardag. Därför kan extra arbetsyta, ett nytt lager eller en kvalitetspresenning snabbt behövas i din verksamhet. Oavsett om du har behov temporärt eller under en längre period så har vi en lösning.

Flexibelt

Våra tälthallar och presenningar finns i många olika storlekar och varianter för alla användningsområden. Det är dina önskemål som styr. Vi designar, planerar och levererar varje detalj, helt enligt dina krav.

Tryggt

Baserat på kvalitet, säkerhet och miljö har vi alltid våra kunders framgång i fokus – både i det dagliga arbetet och i vår strategiska planering.

Ring oss!