En lagerhall med dubbla uppgifter

By Sara Rydman on januari 20, 2015 in Case, Lagerhall
0

Båtsäsongen är slut sedan länge och vintern har tagit ett stadigt grepp om vårt land. Trots det är det en febril aktivitet hos Gestrike Marincenter, som är i full gång med att förbereda inför kommande sommars båtsäsong.

Företaget tillhandahåller försäljning av fritidsbåtar samt förvaring under vintertid åt sina kunder. Ganska nyligen monterade vi på Hallbyggarna-Jonsereds en ny lagerhall åt Gestrike Marincenter, i Sandviken.

Den nya lagerhallen kommer att fungera som vinterförvaring av båtarna på vintern och som utställningshall på sommaren. Man kan lätt tro att vintern är en lugn period för båtförsäljare, men så är inte fallet här.

– Just nu har vi det väldigt stressigt. Vi ska hinna tvätta rent samtliga båtar och få in dem i den nya hallen, där dem ska stå under vintern, säger Peter Hedberg, VD på Gestrike Marincenter

Tidigare år har man plastat in samtliga båtar inför varje vintersäsong. Ett arbete som har tagit lång tid och som har varit omständigt. Med den nya förrådshallen kan man istället förvara samtliga båtar under ett och samma tak, dessutom tar processen mycket mindre tid från den övriga verksamheten.

– Med den här lösningen underlättar vi även arbetet på våren. Då är alla båtar redan klara och kunderna kan komma och hämta ut dem direkt, istället för att ha en väntetid, förklarar Peter.

Det är en relativt stor lagerhall som har upprättats hos Gestrike Marincenter. Med ett mått på 20×28 meter (BxL), får man in en hel del båtar. Förutom att hallen ska fungera som vinterförvaring och utställningshall, kommer den även att vara ett extra inbrottsskydd för företagets produkter.

Ring oss!