By Sara Rydman on oktober 8, 2015 in Bygglov, Case, Lagerhall, Nyheter
0

Bygglovet för lagerhallen underlättade

För många företag är det full aktivitet innan årets julhandel drar igång på allvar. Speciellt inom detaljhandeln råder det febril aktivitet den här tiden på året. Hos Dorre produkter i Borlänge, som är grossister av heminredningsprodukter, är det inget undantag. Men utbyggnaden av företagets lageryta höll på att gå om intet.

I samband med årets högsäsong har företaget utökat sitt lager med en ny lagerhall. Lagerhallen blev Dorres alternativ när det stod klart att man inte fick något bygglov för utbyggnaden av sitt befintliga lager.

– När vi byggde ut vårt sista lager fick vi inte bygga något större helt enkelt. Vi hade behövt byggt lite större, tyckte vi. Men eftersom att man får tillfälliga bygglov på fem + fem år på sådana här lagerhallar så passade det oss jättebra, säger Christer Johansson, vd Dorre produkter.

Tälthallen som har monterats hos företaget har ett mått på 12x24m (bxl). Hallen har inte utrustats med några extra tillbehör, utan fungerar som ett kallager åt Dorre. Det har även sina förklaringar.

– Vi behövde inget varmlager. Vi anpassar helt enkelt innehållet inne i tälthallen efter väderleken utomhus. Våra produkter är inte speciellt klimatberoende, förklarar Christer.

Eftersom företaget redan har ett befintligt lager med lastkaj har man inte behövt att tänka på någon logistiklösning till hallen. Den fungerar kort och gott som ett extra lager för produkterna.

Ring oss!