Biltält ger effektivt kundflöde

By Sara Rydman on september 16, 2014 in Biltält, Case, Uncategorized
0

På Bilhallen E14 i Sundsvall har man tagit vara på möjligheten att bygga ihop sin befintliga byggnad med ett nytt biltält. Dockningslösningen mellan den befintliga bilhallen och den nya tälthallen har minimerat de döda ytorna hos företaget.

– Främst underlättar det för våra kunder. Med en kunddörr mellan tälthallen, där vi förvarar och exponerar begagnade bilar och ny-bilshallen, tar man sig smidigt mellan de två sektionerna, säger Andreas Sörgren, försäljningsansvarig på Bilhallen E14.

Förutom den vanliga kunddörren har man även en port för att enkelt kunna slussa bilar mellan den befintliga byggnaden och det dockade biltältet.

Behovet för ytterligare en bilhall har funnits en längre tid hos företaget. Att det blev en tältlösningen beror främst på två saker:

– Flexibiliteten med en tälthall är väldigt stor. Det är enkelt att flytta den när och hur man vill. Sedan var det även ekonomiskt fördelaktigt för oss, istället för att bygga en ny permanent byggnad för de begagnade bilarna, säger Andreas Sörgren.

Bilhallen är 15-meter i bredd och har en längd på 30-meter. Anledningen till att Bilhallen E14 behövde hallen var helt enkelt i brist på plats för sina begagnade bilar. Alternativet hade varit att ha de begagnade bilarna utomhus, utan tak. Under vinterhalvåret skapar vädret oftast problem och därför krävs det ett skydd för bilarna så att företaget kan fortsätta leverera sina produkter i sitt befintliga skick.

Ring oss!