1000m² lageryta i veckan

By Sara Rydman on oktober 15, 2014 in Case, Lagerhallar, Lageryta, Uncategorized
0

De riktigt stora projekten handlar oftast om tajming i all logistik runt själva montaget. Genom ett bra samarbete med DSV Solutions i Norrköping har vi lyckats upprätta tre nya lagerhallar till deras verksamhet.

DSV Solutions är ett globalt företag som tillhandahåller lagerlösningar till sina kunder. Eftersom ett behov av lagerytor snabbt kan uppstå, kräver det även att DSV kan tillhandahålla sina lösningar inom korta tidsramar. Vi på Hallbyggarna-Jonsereds fick i uppdrag att hjälpa DSV Solutions när ett sådant behov uppstod.

Under sju veckor har vi arbetat med att montera upp tre lagerhallar med en total lageryta på drygt 7400m². Ett arbete som har krävt ett stort fokus på logistiken runt projektet. Att DSV Solutions valde en tältlösning har en naturlig förklaring.

– Lösningen med tälthallar passar den verksamhet som vi kommer att bedriva i hallarna. Sedan är flexibiliteten med hallar viktig. Vi behöver endast använda dem så länge som vi har behov av dem, sedan kan vi demontera lagerhallarna, säger Mikael Larsson, Project Manager på DSV Solutions.

När det kommer till större projekt som det här handlar det om att vara så effektiv som möjligt. Främst för att hålla nere projekttiden, vilket även håller nere slutkostnaden för montaget.

– Visst tar det lite längre tid att färdigställa större lagerhallar, men rent tekniskt är det ingen större skillnad. Det som är viktigt är att logistiken fungerar som den ska. Att hallmaterielen från leverantören kommer i tid. Sedan kan inte all materiel komma samtidigt, då skulle det bli kaos. Under det här projektet har all logistik fungerat perfekt. Vi har fått de delar som vi har behövt i rätt tid, säger Mattias Bergström, Hallmontör på Hallbyggarna-Jonsereds.

Lagerytan är fördelad på tre lagerhallar med måtten: 30m X 144m och två hallar med måtten: 25m X 63m.

Ring oss!